KadetiMlađi kadeti

Počele su kvalifikacije za prvu ligu kadeta i pretkadeta

Ovog vikenda naši kadeti i pretkadeti odigrali su prva dva kola kvalifikacija za prvu ligu KSZ. Kadeti su, nažalost, izgubili obje utakmice, dok su pretkadeti slavili u oba ogleda.

Prvu utakmicu kadeti su igrali u subotu protiv KK Gorica i bili u egalu pune 33 minute. Onda nam se, nažalost, događa pad koncentracije što protivnici iskusno koriste i komotno rješavaju utakmicu u svoju korist. Šteta, jer dojam je bio da smo mogli slaviti u ovom susretu. Konačni rezultat od 80:66 nije realan jer, kao što je već napisano, velikim dijelom je to bila izjednačena utakmica ravnopravnih protivnika. Nastupili su: Hrastinski 20, Olah 10, Jakuš 3, Mrinjek, Blašković 8, Vujnović 7, Novak 19, Kostanić, Mažić, Mustač.

Nažalost, izgleda da je poraz protiv Gorice ostavio preveliki trag u glavama naših mladića jer u nedjeljnoj utakmici protiv Mladosti nisu bili ni blizu igri koju su pokazali dan prije, što je za posljedicu imalo uvjerljiv poraz rezultatom 40:80. Nastupili su: Hrastinski 10, Olah 7, Jakuš, Mrinjek 3, Blašković 9, Vujnović, Novak 7, Kostanić 4, Mažić, Mustač. Sljedećeg vikenda igraju se utakmice protiv Bosca i Zrinjevca 1937.

Pretkadeti su u ove kvalifikacije ušli s idejom ‘Idemo probati’ i zasad se proba pokazala uspješnom. Naime, radi se o ekipi koja se većim dijelom sastoji od ulaznog godišta (čak devet igrača je 2011. godište, samo su trojica 2010.) i bilo je pitanje koliko fizički mogu parirati starijim, višim i jačim protivnicima. Zasad su pokazali da mogu to činiti vrlo dobro.

Prva utakmica igrala se u subotu protiv KK Roling iz Karlovca. Protivnici s kojima smo se susretali kroz U12 (prije tri godine) i U13 ligu (prije dvije godine) i koji imaju izrazito dominantnog igrača u Filipu Beniću, odigrali su čvrstu utakmicu koristeći, prvenstveno u obrani, sve prednosti svog najboljeg igrača. Usmjeravali su naše igrače na pokušaje iz reketa gdje bi nas dočekale Filipove blokade. To je bio razlog za korekciju taktike na način da smo više šutirali izvana, a šut nas nije pretjerano služio u ovoj utakmici. S druge strane, protivnicima su trice ulazile kao lude. Kad god bismo se uspjeli malo odvojiti, ušla bi neka njihova trica i stvari bi opet bile na početku. Ipak, čvrstom igrom cijele momčadi i odličnom obranom Luke Mrinjeka na Beniću, dolazimo do vrijedne prve pobjede u ovim kvalifikacijama. Konačni rezultat 58:56. Nastupili su: Pavlešić 8, Greganović 7, Golub, Urukalović 11, Stanciu, Paić Karega 8, Elkasević 1, Skledar, Mrinjek 13, Hrestak, Pivac, Mustač 10.

Drugu utakmicu odigrali smo već dan poslije protiv KK Larus. Ekipa je to koja je prošle sezone uz Roling bila na vrhu druge pretkadetske lige i koja je došla u Vrela osokoljena uvjerljivom pobjedom protiv prošlosezonskog prvoligaša, KK Zapad. Bila je to još jedna tvrda, ali košarkaški raznovrsnija utakmica od one protiv Rolinga. Iako smo opet bili slabiji u skoku (što nije neočekivano, obzirom da su protivnici većinom viši i jači), znali smo odgovoriti na protivničke obrambene varijacije (presing, zonski presing) i vodili smo skoro cijelu utakmicu. U 34. minuti utakmici dolazimo do prednosti od 15 poena i izgleda da je gotovo. Uporni pritivnici se ne predaju i pokušavaju se još jednim naletom vratiti u utakmicu. Ipak, izdržavamo i taj zadnji napad i dolazimo do još jedne vrijedne pobjede. Sjajnu utakmicu je odigrao Lovro Pavlešić, a vrlo dobre role u trenucima kad bi naša napadačka igra zapela imali su Gabrijel Golub i Jakov Paić Karega. Konačni rezultat 59:48. Nastupili su: Pavlešić 16, Greganović 4, Golub 9, Urukalović 3, Stanciu, Paić Karega 6, Elkasević 6, Skledar, Mrinjek 9, Hrestak, Pivac, Mustač 6.

Unatoč rezultatski odličnom vikendu, za pretkadete nema opuštanja jer plasman u prvu ligu još nije osiguran. Obzirom da je KK Zapad svladao Roling, može se dogoditi krug od tri ekipe koje bi imale isti omjer (2:1) i u kojem bi odlučivala koš razlika. Zato je na dječacima da budu ozbiljni i redovni na treninzima, a vjerujemo da će onda taj rad biti nagrađen kroz konačni rezultat!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)