KadetiMlađi kadeti

Pretkadeti izborili prvu ligu!

Završene su kvalifikacije za prvu kadetsku i pretkadetsku ligu. Kadeti su u četiri utakmice došli do jedne pobjede, ali su stekli dobro iskustvo odmjerivši se s jakim protivnicima. Vjerujemo da će im ove utakmice biti motivacija za još bolji rad i napredak. Nakon dva poraza prošlog vikenda, ovog vikenda su imali polovični učinak, pobjedu protiv Zrinjevca i , ipak očekivani, poraz od najjače ekipe u našoj kvalifikacijskoj skupini, Bosca.

Rezultati:

ZRINJEVAC 1937 – PODSUSED   39:85 (13:19, 13:26, 7:23, 6:17); Podsused: Hrastinski 12, Olah 15, Jakuš 10, Mrinjek 6, Blašković 16, Hakenberg 9, Kostanić 3, Mažić 14.

PODSUSED – BOSCO  55:105 (9:28, 18:34, 17:22, 11:21); Podsused: Hrastinski 10, Olah 10, Jakuš 3, Mrinjek 6, Blašković 17, Hakenberg 7,  Novak, Kostanić 2, Mažić, Mustač. 

Pretkadeti su odlučujuću utakmicu igrali u gostima kod KK Zapad. Unatoč sjajnim rezultatima prošlog vikenda, postojala je mogućnost da se zatvori krug od tri ekipe s istim omjerom pobjeda i poraza (što se na kraju i dogodilo) pa nije bilo mjesta za opuštanje. Ipak, važnost utakmice kao da nas je zakočila, gubimo lopte, promašujemo otvorene šutove i zicere i Zapad vodi od samog početka. Ipak, do poluvremena se uspijevamo stabilizirati i na odmor odlazimo s vodstvom od 3 razlike. Drugo poluvrijeme je teško opisati, strašno loš ulazak u nastavak utakmice, nikako ne uspijevamo u kontinuitetu igrati našu igru što dovodi do najvećih 14 razlike za protivnike na svega 5 minuta do kraja utakmice. U ovom trenutku je prolazak kvalifikacija doveden u pitanje jer bi Zapad pobjeda s više od 17 razlike, ako se zatvori krug od tri ekipe, vodila dalje. Konačno pronalazimo odgovor na agresivnu igru domaćina, uspijevamo povezati par kontri i zabiti u seriji nekoliko slobodnih bacanja pa dolazimo na samo 5 razlike na nešto manje od 3 minute do kraja utakmice. Tada (pre)agresivna igra domaćina dolazi na naplatu i igrači im počinju izlaziti iz igre zbog 5 osobnih pogrešaka. Međutim, nismo to znali iskoristiti, valjda smo pomislili da je gotovo i Zapad kreće u zadnji pokušaj, što je ipak bilo dovoljno samo za pobjedu od 9 razlike, koja se u konačnom zbroju pokazala Pirovom pobjedom. Iako je ostao gorak okus nakon poraza, jer je dojam da smo mogli i trebali pobijediti, treba proslaviti ovaj rezultat. Postignut je s ekipom u kojoj su samo tri igrača izlazno godište, ove kvalifikacije su prvenstveno bile zamišljene kao prozor u svijet prve lige, da vidimo gdje stojimo u odnosu s najboljim ekipama i da se stekne iskustvo za ovu i sljedeću sezonu. Dječaci su se izborili da taj prozor ostane otvoren još najmanje 14 utakmica. Realno gledano, nije za očekivati neki veliki rezultat u ovogodišnjoj prvoj ligi, ali ovi dječaci su već puno puta pokazali da se od njih može očekivati neočekivano! Čestitamo!

ZAPAD – PODSUSED   68:59  (14:12, 15:20, 18:10, 21:17)
Podsused: Pavlešić 14, Greganović 11, Golub 7, Urukalović 7, Stanciu, Paić Karega 5, Skledar, Mrinjek 8, Hrestak, Pivac, Mustač 7

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)