Seniori

Jurica Smiljanić novi trener seniora!

Iako smo tek ovih dana prestali s treninzima pa su treneri i igrači otišli na zasluženi odmor, ipak se uvijek nešto događa, kako se to kaže, iza kulisa. Ovoga puta to je zaključenje dogovora s novim trenerom naših seniora. Kako je dosadašnji trener, Edin Hadžić, odlučio uzeti pauzu od rada na parketu, kontaktirali smo g. Smiljanića i, na naše veliko zadovoljstvo, postigli dogovor. Napominjemo da dosadašnji trener, g. Hadžić, ostaje u klubu kao savjetnik.

Jurica Smiljanić etablirano je igračko i trenersko ime. Kao igrač koji je svoj košarkaški put u dvorani Sutinska Vrela, tada kao igrač danas ugašenog KK Jedinstvo, možemo reći da se vraća svojim počecima. Njegov igrački talent bio je vrlo brzo prepoznat te već nakon godinu dana u Jedinstvu odlazi u KK Zrinjevac, tada vrlo jak prvoligaški klub. S juniorskom ekipom Zrinjevca osvaja drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske 1997. godine. U seniorsku košarku kreće posudbama u (tada) drugoligaške ekipe Gorice i Zaboka, a nakon dvije godine kaljenja dolazi u prvu ekipu Zrinjevca u kojoj ostaje četiri sezone i stječe prvoligaško iskustvo. Nakon toga odlazi u Hiron, što je svojevrsni prvi povratak korijenima, jer je to klub s kojim se spojio KK Jedinstvo (danas je taj klub poznat kao KK Cedevita Junior!), a svoje domaće utakmice klub je igrao upravo u Vrelima. Nakon igranja lige za prvaka s još nekoliko domaćih klubova te jedne godine igre u inozemstvu, slijedi prvi trenerski angažman – dok je još bio igrač KK Zapad, dobio je povjerenje kluba da bude trener juniora.

Prvi ‘jači’ trenerski angažman odrađuje u inozemstvu, u austrijskom St. Poltenu koji je upravo Juricu vidio kao trenera koji ga može vratiti u prvu austrijsku ligu. To uspijeva već u drugoj sezoni nakon koje se vraća u Hrvatsku i počinje raditi s mlađim kategorijama u KK Rudeš (danas KK Dinamo). U Rudešu je radio i kao pomoćni trener u prvoj ekipi. Djelovao je još kao trener u mlađim kategorijama u KK Bosco te kao trener seniora u KK Zabok.

Ponosni smo što smo s ovim mladim, a iskusnim trenerom još ojačali stručni segment našeg kluba te se veselimo zajedničkom radu i uspjesima. Dobrodošao, Jurica!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)